Vad Är En Hemsida?

15 Feb

Vad Är En Hemsida?

Man kan ju fråga sig, vad är en hemsida? Svea Utveckling jobbar med att bygga just hemsidor och i denna text så kommer det att gås igenom vad hemsidan är och vad den används till.

Vad är en hemsida?
En hemsida syftet oftast på en platts, som nås genom internet, där ägaren av hemsidan kan kommunicera fritt med hemsidas besökare. Hemsidebyråer som Svea Utveckling har fått uppdrag att bygga allt från enklare hemsidor som kan liknas vid en snygg anslagstavla. Men också lite mer avancerade hemsidor där besökarna interagera med innehållet genom att klicka på olika delar och få fram särskild information. Eller kanske till och med i vissa fall skicka meddelanden till ägaren med uppgifter för återkoppling.

Är det allt man kan förvänta sig av en hemsida?
Det korta svaret är nej. Men självklart ska vi kika lite närmare på hur denna digitala anslagstavla som går under namnet hemsida kan användas. Främst tre alternativ för att inte göra svaret på frågan för lång. Som ni förstår så kan man förvänta sig nästan vad som helst av en hemsida eftersom allt går att anpassa. Egentligen på samma sätt som en anslagstavla kan formen, funktionen och storleken justeras med skaparens fantasi som den enda begränsningen.

Det första alternativet skulle man kunna se som en personlig anslagstavla. Tänk dig en tavla men en funktion som en dagbok. Bara du har nyckeln och bara du kan skriva och läsa i den. Eller så delar du med dig av nycklarna och fler kan få tillgång att läsa och skriva i den.

På exakt samma sätt kan man göra detta digitalt och ha tillgång till hemsidan vart man är i världen med ett fåtal klick.

Ett annat exempel är en social anslagstavla. Där man kan skriva till varandra och hålla sig uppdaterad om vad som händer i krokarna. Sådana hemsidor finns det gott om och de flesta av oss har förmodligen använt någon vid något tillfälle. Däremot är det inte det vanligaste hemsideuppdraget som Svea Utveckling får till vardags men är definitivt något de skulle kunna göra för den som vill köpa en sådan hemsida.

Slutligen så kan man tänka sig en ekonomisk hemsida. En sida där folk kan köpa, sälja och byta saker eller tjänster med varandra. Möjligheten att göra detta digitalt och förhandla utan att kräva att alla inblandade parter eller intressenter tar sig till samma platts är en enorm fördel. Sådana sidor brukar kallas webshoppar och kommer förklaras lite mer nedan. För den som vill ha ett pris på en webbshop eller hemsida Göteborg så kan man kika in på Svea Utvecklings hemsida och läsa sig till information eller kontakta dem direkt för ett förutsättningslöst samtal.

Vad används en hemsida till?
Som användningsexempel eller “use case” som det oftast kallas på engelska kan man tänka sig en hemsida med ekonomiskt syfte. En webshop. Som är lite exakt som vad det låter som. Det är en shop som återfinns på webben. Alltså en digital anslagstavla med syfte att bedriva försäljning av olika varor eller tjänster. NI kan förmodligen själva redan förstå fördelarna i att digitalt kunna nå ut till alla möjliga mottagare för att realisera sina varor eller tjänster. Svea Utveckling hjälper dig att få till just en sådan sida om du vill.

För andra använda hemsidan bara som ett digitalt visitkort där besökarna kan läsa mer om bolaget, personen, produkten eller tjänsten.

 

För Mer Information Om kontakta oss